Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- بهاي کالاهاي صادراتي ايران در فروردين ماه امسال نسبت به دوره مشابه پارسال 42.9 درصد افزايش يافت که اين رشد بيشتر ناشي از تعديل قيمت ارزهاي عمده بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، جدول هاي بانک مرکزي درباره شاخص بهاي 16 گروه کالاي صادراتي ايران نشان مي دهد؛ اين شاخص در فروردين ماه امسال به عدد 344.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 رسيد و نسبت به اسفند ماه 96 معادل 8.4 درصد افزايش يافت.
اين شاخص در اسفند ماه 96 به ميزان 1.7 درصد نسبت به ماه گذشته آن (بهمن) کاهش داشت.
شاخص بهاي کالاهاي صادراتي در ايران در 12 ماه منتهي به فروردين امسال نسبت به 12 ماه منتهي به فروردين 96 معادل 23.1 درصد افزايش داشته است.
بخشي از اين افزايش بهاي کالاهاي صادراتي ايران ناشي از رشد قيمت دلار و يورو در بازار آزاد بود زيرا شاخص بهاي کالاهاي صادراتي در بانک مرکزي بر اساس ريال و برابري آنها با نرخ ارز آزاد محاسبه مي شود که در فروردين ماه نرخ دلار و يورو به ترتيب معادل 7.6 درصد و 6.9 درصد نسبت به ماه پيش افزايش داشتند.
** محصولاتي که بيشترين رشد قيمت را داشتند
در فروردين ماه گذشته پروپان مايع شده، پسته، متانول، کود اوره، پلي اتيلن سنگين، بوتان مايع سده، پلي اتيلن سبک، روغن صنعتي، استايرن، کولر آبي، آهن کلاف گرم، فرش پشمي دستباف، سيمان، ماست، شمش آلومينيوم، زعفران، «کشمش و سبزه»، قير، مس کاتد، خرما، موم پارافين، «بيسکويت و ويفر»، کنسانتره مس، رب گوجه فرنگي، شمش روي، تراکتور، انواع ماهي منجمد، شيلنگ پلاستيکي، کابل، بستني و کيک رشد قيمت را در سبد صادراتي ايران تجربه کردند.
«کاشي و سراميک»، فرش ماشيني، ضد زنگ، «پودرها و مايعات شوينده»، شکلات سفيد بدون کاکائو، «صندل زيره پيو رويه چرم مصنوعي»، آمونياک، رادياتور خودرو، سالامبور گوسفندي، شيشه جام فلوت، چيپس سيب زميني ، شمش سرب، دودسيل بنزن، «کنسانتره و آبميوه»، انواع لوله گالوانيزه، روغن موتور، تيرآهن، پودر عصاره شيرين بيان، سود کاستيک، سنگ هاي ساختماني پرداخت شده، روده گوسفندي رتبه بندي شده، روغن سويا، اکسيد موليبدن، «کفش زيره پيو رويه چرم مصنوعي»، مغز بادام، گوني پروپيلن، چسب، آدامس، «لاستيک رويي موتورسيکلت»، آبگرمکن گازي، چيني آلات بهداشتي، موکت، شامپو، کريستال ملامين، شکلات داراي کاکائو، فروموليبدن و پلي استايرن به ترتيب، بيشترين تاثير را در رشد شاخص بهاي کالاهاي صادراتي نسبت به ماه پيش داشت.
در اين ماه، شاخص بهاي تعداد محدودي از اقلام از جمله اسپري رنگ نسبت به ماه پيش کاهش يافت.
** محصولات پتروشيمي
نگاهي به وضعيت قيمت فروش محصولات پتروشيمي در فروردين ماه گذشته نشان مي دهد که اين گروه اختصاصي در اين ماه نسبت به اسفندماه گذشته 8.3 درصد و در مقايسه با فروردين ماه پارسال 47.3 درصد رشد قيمت را تجربه کرده است.
** محصولات نباتي
در فروردين ماه امسال شاخص بهاي گروه محصولات نباتي در مقايسه با ماه پيش معادل 10.1 درصد افزايش داشت. اين رشد به طور عمده به دليل ترقي شاخص قيمت پسته برابر 9.9 درصد، زعفران 11.3 درصد و «کشمش و سبزه» 12.3 درصد و پودر عصاره شيرين بيان و مغز بادام هر يک معادل 7.6 درصد بود.
شاخص بهاي اين گروه در مقايسه با ماه مشابه پارسال 43.8 درصد افزايش داشته است.
** محصولات معدني
در ماه مورد بررسي، ترقي شاخص بهاي برخي از اقلام مانند پروپان مايع شده معادل 10.5 درصد، بوتان مايع شده 8.6 درصد، روغن صنعتي 7.9 درصد، سيمان 6.9 درصد، قير 7.6 درصد، موم پارافين 10.9 درصد، کنسانتره مس 3.2 درصد و روغن موتور 7.9 درصد سبب شد تا شاخص قيمت گروه محصولات معدني به ميزان 8.6 درصد نسبت به ماه قبل افزايش يابد.
در مقايسه با ماه مشابه پارسال، شاخص قيمت اين گروه برابر 46.5 درصد افزايش داشت.
** محصولات صنايع شيميايي و صنايع وابسته
در ماه مورد گزارش، شاخص قيمت گروه محصولات صنايع شيميايي و صنايع وابسته بـا افزايشي معادل 7.8 درصد مواجه شد؛ اين افزايش بيشتر تحت تاثير ترقي شاخص بهاي تعدادي از اقلام به ويژه متانول برابر 7.6 درصد، کود اوره 13.2 درصد، استايرن 7.6 درصد، ضد زنگ 34.5 درصد، «پودرها و مايعات شوينده» 8 درصد، آمونياک 1.3 درصد، دودسيل بنزن، سود کاستيک، اکسيد موليبدن و چسب هر يک به ميزان 7.6 درصد، شامپو 11.3 درصد و کريستال ملامين 14.4 درصد بود.
در اين ماه شاخص بهاي اسپري رنگ معادل 35.4 درصد کاهش داشت.
شاخص بهاي گروه يادشده نسبت به ماه مشابه پارسال 49.7 درصد افزايش يافت.
** مواد پلاستيک و کائوچو و مصنوعات آنها
در فروردين ماه امسال شاخص بهاي گروه مواد پلاستيک و کائوچو و مصنوعات آنها نسبت به ماه گذشته معادل 7.1 درصد افزايش داشت. اين افزايش بيشتر ناشي از رشد شاخص قيمت پلي اتيلن سنگين به ميزان 15.4 درصد، پلي اتيلن سبک 3.8 درصد، شيلنگ پلاستيکي و «لاستيک رويي موتور سيکلت» هر يک برابر 7.6 درصد و پلي استايرن 11.1 درصد بود.
شاخص بهاي اين گروه نسبت به ماه مشابه سال گذشته برابر 35.8 درصد افزايش نشان مي دهد.
** مواد نسجي و مصنوعات
در اين ماه، ترقي شاخص بهاي اقلامي مانند فرش پشمي دستباف به ميزان 7.6 درصد، فرش ماشيني 10 درصد، گوني پروپيلن و موکت هريک برابر 7.6 درصد موجب شد تا شاخص بهاي گروه مواد نسجي و مصنوعات از ايـن مواد نسبت به ماه پيش معادل 9.1 درصد افزايش يابد.
شاخص بهاي کالا در اين گروه به ميزان 17.7 درصد بالاتر از عدد شاخص ماه مشابه سال گذشته بود.
** فلزات معمولي و مصنوعات آنها
در ماه مورد بررسي، شاخص بهاي گروه فلزات معمولي و مصنوعات آنها نسبت بـه ماه پيش به ميزان 7.7 درصد ترقي داشت؛ اين افزايش به طور عمده در اثر بالا رفتن شاخص قيمت برخي اقلام بويژه آهن کلاف گرم برابر 9.7 درصد، شمش آلومينيوم 11.3 درصد، مس کاتد 4.9 درصد، شمش روي 4.7 درصد، شمش سرب و انواع لوله گالوانيزه هر يک برابر 7.6 درصد، تيرآهن 5.1 درصد و فروموليبدن 4.7 درصد بود.
شاخص قيمت گروه يادشده نسبت به ماه مشابه پارسال برابر 54.2 درصد افزايش داشته است.
** تغيير قيمت ديگر کالاهاي صادراتي
براساس جداول بانک مرکزي، در ماه فروردين امسال نسبت به ماه اسفندماه 96، قيمت ها در گروه «محصولات حيواني» 9.8درصد، «چربي ها و روغن هاي حيواني و نباتي» 15.7 درصد، «محصولات صنايع غذايي، نوشابه و توتون» 7.8 درصد، «پوست، چرم و محصولات چرمي» 9.3 درصد، «چوب و اشياء چوبي» 12.6 درصد، «انواع کفش» 7.6 درصد، «مصنوعات ساخته شده از انواع سنگ» 6.5 درصد، «ماشين آلات مکانيکي و ادوات برقي» 8.4 درصد، «وسايل نقليه زميني و تجهيزات ترابري» 10.9 درصد رشد کرده است.
همچنين در فروردين امسال، قيمت ها در گروه «محصولات حيواني» 48 درصد، «چربي ها و روغن هاي حيواني و نباتي» 48.8 درصد، «محصولات صنايع غذايي، نوشابه و توتون» 30.3 درصد، «پوست، چرم و محصولات چرمي» 28.1 درصد، «چوب و اشياء چوبي» 20 درصد«انواع کفش» 39.7 درصد، «مصنوعات ساخته شده از انواع سنگ» 27.8درصد، «ماشين آلات مکانيکي و ادوات برقي» 33.8 درصد و «وسايل نقليه زميني و تجهيزات ترابري» 20.8 درصد نسبت به فروردين ماه پارسال رشد کرده است.
اقتصام*2025** 2023
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۸۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه

رویداد دو روزه تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن در حالی در شهرک حمل و نقل کالای اهواز برگزار شد که رانندگان خوزستانی این فرصت را یافتند با محصولاتی همچون X9 و امپاور 300BD و FAWJ6 رانندگی و نظرات خود را نسبت به مزیت های این خودرو بیان کنند.

داوود خمودی راننده پایه یک از شهرستان اهواز پس از تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن معتقد است؛ خودروی FAW یک خودروی نرم، مناسب و دارای ترمز بسیار قدرتمند است. 

او همچین کاسه ای بودن سیستم ترمز این خودرو و داشتن سیستم تشخیص نقطه کور برای دور زدن را جزو مزیت‌های خوب این خودروهای سنگین برشمرد.
این راننده اهوازی که رانندگی با خودروهای سنگین متفاوتی را تجربه کرده، بر این نکته نیز تاکید کرد؛ امکانات این خودرو هم مطابق با استاندارد روز دنیا است و در تجربه رانندگی با آن هیچ مشکلی را احساس نکردم.
وی در پایان از خدمات گروه بهمن تشکر کرد و گفت: تولید چنین خودروهای تجاری با کیفیتی می تواند چرخه صنعت حمل و نقل را تسریع و جابجایی بار را سرعت بخشد.
علی خبازیان مسئول لجستیک شرکت شیرین عسل نیز از دیگر رانندگانی بود که توانست با یکی از محصولات تجاری گروه بهمن رانندگی کند؛ او با اشاره به برخورداری این شرکت از40  خودروی FAW گروه بهمن، معتقد بود؛ محصولات تجاری جدیدی که از سوی این شرکت ارائه شده است با خودروهای تجاری قدیمی تر اختلاف زیادی دارد و گیربکس ، شتاب و ترمز آن بسیار خوب است. 

او مهمترین ویژگی این خودروها را ترمز قوی آنها برشمرد و تاکید داشت: این وضعیت موجب می شود به محض اینکه پا از روی پدال برداشته شود، خودرو از  حرکت بایستد که در سربالایی و سرپایینی کنترل خودرو را راحت تر می کند. 

یکی دیگر از رانندگان نیز با یادآوری اینکه خودروهای FAW در تجربه رانندگی انجام شده از نظر رانندگی و امکانات رفاهی قابل قبول است گفت: کیفیت دید ، گیربکس و نیز قدرت موتور این خودرو ها نسبت به خودروهای موجود در بازار بسیار بهتر است. 

این راننده با بیان اینکه بعد از قیمت گذاری این خودروها به دنبال خریداری آن است؛ بیان داشت: مهمترین ویژگی محصولات تجاری بهمن خط خوان و سنسور نور در شب و تونل است که به صورت خودکار انجام می شود. 

او می گوید؛ صندلی های این خودرو از کیفیت خوبی برخودار است و تعبیه جایگاه خواب، کولر، یخچال و... از جمله امکانات مطلوبی است که مدیران گروه بهمن به درستی بر روی آن تمرکز کرده اند چرا که هر راننده ای در جهت رفاه و آسایش خود موافق است خودروی او با امکانات نام برده شده مجهز باشد.
از نظر این راننده کیفیت محصولات تجاری بهمن نسبت به خودروهای موجود در بازار از برتری قابل توجهی برخوردار است.

دیگر خبرها

  • رشد اندک بهای سکه و ثبات قیمت نیم سکه در معاملات امروز
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است
  • افزایش ارزش صادراتی گروه محصولات غیرخودرویی ایران‌خودرو
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • تعاملات تجاری همدان با حضور در اکسپو افزایش یافت
  • عکس | اعلام قیمت محصولات سبک تجاری زامیاد