Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@12:45:04 GMT

هزینه ساخت مسکن ملی بالاخره متری چند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۱۲۳۶

محمود محمودزاده ۲۱ تیر ماه در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن و شهرسازی که با دستور حسن روحانی انجام شد، در پاسخ به پرسش روحانی مبنی بر اینکه هزینه احداث واحدهای ذیل طرح اقدام ملی مسکن چه رقمی است؟ اظهار کرد: متوسط قیمت خرید و ساخت مسکن در پرند مجموع ساخت و خدمات متری ۴ میلیون تومان است که در صورت افزوده شدن قیمت زمین، متری ۷۰۰ هزار تومان نیز افزوده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انبوه ساز: واحد ۱۰۰ متری آورده ۴۰۰ میلیون تومانی می‌خواهد

همچنین ایرج رهبر نایب رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران نیز دوشنبه شب ۱۱ مرداد در ارتباط تلفنی با گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفته بود: در برنامه تولید مسکن، مشکلات مشهودی داریم و حداقل یک آورده ۴۰۰ میلیون تومانی برای ۱۰۰ متر مربع نیاز است.

به نظر می‌رسد می‌توان از اظهار نظر این انبوه ساز، همان هزینه ساخت متری ۴ میلیون تومان را که معاون وزیر راه گفته بود، برداشت کرد.

متقاضیان مسکن ملی؛ سرگردان میان ادامه قرارداد یا انصراف

این تنوع قیمت گذاری ها در هزینه ساخت و ساز سبب شده تا برخی متقاضیان سرگردان شوند؛ از سوی دیگر تصویب اعطای تسهیلات ۲۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن به متقاضیان نیز اگرچه هنوز به بانک‌های عامل ابلاغ نشده، اما با اجرای آنکه گفته می‌شود اقساط آن تا حدود ۴ میلیون تومان در ماه (در صورت انتخاب بازپرداخت ۲۰ ساله) با نرخ سود ۱۸ درصد است، سبب افزایش تردید متقاضیان مسکن ملی برای ادامه یا انصراف از این طرح شده است.

مقام مسئول: قراردادهای پایه مسکن ملی متری ۲.۷ میلیون؛ اما تعدیل قیمت‌ها هر ۳ ماه یک بار

یک منبع آگاه در راه و شهرسازی درباره هزینه ساخت مسکن ملی با توجه به نرخ‌های در حال تغییر فولاد و سیمان اظهار کرد: قراردادها همچنان در پایه و مبنای سال گذشته و با فهرست بهای سال ۱۳۹۹ بسته شده است. اما یک شاخص تعدیل دارد که هر سه ماه یک بار سازمان برنامه و بودجه آن را اعلام می‌کند.

وی افزود: اینکه یکی دو هفته میلگرد و سیمان کمیاب یا گران شود یا برق قطع شود، تأثیر آنی روی قراردادهای طرح اقدام ملی نمی‌گذارد. چون شاخص تعدیل مانند شاخص تورم بانک مرکزی ۳ ماهه تعیین می‌شود؛ به عبارت دیگر، سازمان برنامه و بودجه میانگین قیمت سه ماهه را در نظر می‌گیرد و اعلام می‌کند مثلاً تعدیل قیمت فولاد، افزایش ۱۱ درصدی در ۳ ماه است.

این منبع آگاه گفت: شاخص تعدیل‌ها با چند ماه تأخیر اعلام می‌شود؛ مثلاً شاخص تعدیل ۳ ماهه تابستان در پاییز یا زمستان اعلام می‌شود و پس از آن به قراردادهای پیمانکاران اضافه خواهد شد.

وی تصریح کرد: بر این اساس، افزایش قیمت میلگرد در هفته گذشته، تأثیر فوری بر قراردادها نخواهد گذاشت به خصوص که احتمال بازگشت قیمت میلگرد و سیمان بعد از وصل شدن برق کارخانجات بسیار زیاد است و تأثیری روی هزینه ساخت و قرارداد با پیمانکاران طرح اقدام ملی نخواهد گذاشت.

این منبع آگاه تأکید کرد: قراردادهای ساخت مسکن ملی همچنان متری ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است اما احتمالاً شاخص‌های تعدیل به متری ۳.۵ تا ۴.۵ میلیون تومان بسته به نوع پروژه می‌رسد؛ ولی تا زمانی که شاخص‌های جدید تعدیل قیمت‌ها از سوی سازمان برنامه ابلاغ نشود، هزینه جدید ساخت را نمی‌توان تعیین کرد.

وی درباره آخرین وضعیت مسکن مشارکتی تهرانسر گفت: پیشرفت این پروژه تا ۳۸ درصد است و شهرداری منطقه ۲۱ همچنان از صدور پروانه ساخت سر باز می‌زند. مرتباً در جلسات قول می‌دهند که مشکل پروانه را حل کنند، اما باز هم از صدور پروانه ساخت امتناع می‌کنند.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن: قیمت تمام شده ساخت را از متقاضیان مسکن ملی می‌گیریم

جواد حق شناس معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز درباره هزینه نهایی ساخت و ساز طرح اقدام ملی مسکن اظهار کرد: وقتی تیرآهن کیلویی بیش از ۲۰ هزار تومان است؛ یا برخی پروژه‌ها معطل سیمان شده‌اند ما تنها کاری که توانستیم انجام دهیم، این است که به متقاضیان اعلام کرده‌ایم قیمت تمام شده ساخت و ساز را از آنها می‌گیریم و هر چه خریداری می‌کنیم، هزینه آن را با ارائه سند و مدرک از متقاضی دریافت می‌کنیم.

وی یادآور شد: علی رغم آنکه گفته می‌شود در کشور مشکل بیکاری داریم، اما کارگر حاضر نیست در کارگاه ساخت و ساز حاضر شود؛ پیمانکاران هر از چندی می‌گویند پروژه متوقف شده چون کارگران رفته‌اند؛ مشکل دستمزد نداریم اما متأسفانه نیروی کار علاقه‌ای به کار سخت ندارد و همه دنبال فرصت شغلی ناب هستند.

حق شناس درباره هزینه ساخت مسکن ملی تا رقم متری ۴ میلیون تومان افزود: من در حوزه قیمت صاحب نظر نیستم فقط می‌گویم هزینه تمام شده را به متقاضی می‌گوئیم؛ پروژه‌ها هم هنوز تمام نشده است.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن گفت: ما مصالح را خریداری کرده و در اختیار پیمانکار می‌گذاریم مصالح را هم از مبادی رسمی خریداری می‌کنیم؛ تا جایی که بتوانیم از درب کارخانه مصالح می‌خریم اگر هم نشد، در مزایده‌ها و مناقصات شرکت می‌کنیم چون تیرآهن ۳۲ در بورس کالا عرضه می‌شود که به درد پروژه‌های مسکونی نمی‌خورد؛ استانداری‌ها و ادارات کل بنیاد مسکن استان‌ها هم پیگیری می‌کنند.

وی تأکید کرد: پروژه‌های مسکن ملی فعلاً متوقف نیست اما از سرعت لازم برخوردار نیستند.

منبع: مهر

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ۴ میلیون تومان طرح اقدام ملی ساخت مسکن ملی هزینه ساخت بنیاد مسکن شاخص تعدیل ساخت و ساز پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۱۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی گریوانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و مجری طرح پژوهشی کاوشگر خلیج فارس در نشست خبری که به مناسبت روز ملی خلیج فارس در این پژوهشگاه برگزار شد با اشاره به آخرین ماموریت کشتی اقیانوس پیما گفت: تاکنون عمق ۷۰۰ متری در دریای خزر مورد مطالعه قرار گرفته بود.

وی با بیان اینکه برای این منظور لازم بود از دستگاهی بهره ببریم که قیمت بالایی داشت و تهیه آن از کشورهای خارجی دشوار بود، گفت:از این رو اقدام به ساخت تجهیزی کردیم که توسط محققان پژوهشگاه به نتیجه رسید و عمیق ترین ماموریت بین 2هزارو 500 تا 3 هزار متری با موفقیت انجام شد.

گریوانی با بیان اینکه این دستگاه با پنج درصد هزینه‌ نمونه وارداتی ساخته شد، گفت: با استفاده از این دستگاه در عمیق‌ترین عمق در ۶۵ مایلی ساحل ایران حفاری انجام شد. از جاسک حدود ۶۵ مایل به سمت عمان بخش عمیق حفاری کردیم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی افزود: بیش از ۵۰ نقطه از عمق‌های ۵۰۰، ۶۰۰ متر شروع کردیم و در عمیق‌ترین عمق ۲۱۲۳ متر حفاری انجام دادیم. نمونه‌های گرفته شده  در آزمایشگاه‌های شیمی، زمین شناسی و ... در حال مطالعه است.

وی گفت: کار دیگری که در قالب این مطالعه انجام شد و از جنبه‌های علمی و حتی دفاعی با ارزش است مشخصات ستون آب است که چه مشخصات فیزیکی و شیمیایی دارد. از مدل سازی‌های مختلف استفاده می‌شود، در تعیین چرخه‌های آب مدل تعیین کننده است. در دریای عمان لایه‌هایی از آب وجود دارد که از قطب جنوب در مقیاس جناحی می‌آیند و منابع باارزش غذایی همراه خود دارند.

گریوانی افزود: دریای عمان برای ما بکر است و در عمق‌های ۷۰۰، ۸۰۰ متر بررسی ستون آب داشتیم؟ در ۱۹۵۰ و تعداد زیادی نقطه اطلاعات با ارزشی را مانند، دما، شوری و ... جمع آوری کردیم که مانند مغزه‌ها از جنبه‌های مختلف روی آنها کار‌های تحقیقاتی انجام شده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی درباره زمان استخراج داده‌ها گفت: داده‌ها وجود دارد و استفاده‌های اولیه می‌شود و این قابلیت وجود دارد تا سال‌ها از این داده‌ها در موضوعات مختلف استفاده شود. به طور مثال اگر پارسال در این محدوده دیتابرداری شده دو، سه سال بعد با یک تامین اعتبار دیتابرداری انجام شود و بررسی و مشاهده این تغییرات از لحاظ علمی باارزش است. 

وی گفت: مغزه گیری معمولا صحت سنجی است و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی را به صورت پیوسته از سطح آب تا پایین‌ترین نقطه‌ای که دستگاه‌ها می‌روند اندازه گیری می‌کنند بنابراین در این موضوع صحت سنجی موضوعیت ندارد. در دریای عمان کسی مغزه‌ای نگرفته که صحت سنجی شود، اما ممکن است نزدیک ساحل کسی چیزی گرفته باشد ولی در عمق دو هزار متری مغزه گیری مسبوق به سابقه نبوده که صحت سنجی شود.

مجری طرح پژوهشی کاوشگر خلیج فارس درباره بازه زمانی مغزه گیری گفت: پروسه مقدمات عملیات مغزه گیری یک ماه طول کشید و قبل از تعطیلات عید شروع شد و تیم تحقیقاتی ما تعطیلات عید را شناور بودیم. از ۲۵ اسفند وارد شناور شدیم و ۱۸ فروردین کار را تمام کردیم.

وی علت انجام عملیات در این زمان را استفاده بهینه از شناور عنوان کرد و گفت: دریای عمان باد‌های موسمی دارد که پدیده مانسون را موجب می‌شود که این پدیده در اردیبهشت ماه شروع می‌شود و عملیات دریایی در آن زمان امکان پذیر نیست. برای اینکه به این شرایط برخورد نکنیم مجبور شدیم در تعطیلات نوروز بیس تایم داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • مسکن اقتصادی قابل مصادره نیست
  • ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی در تهران | این خانه ها در چه متراژ و قیمتی ساخته می شوند؟
  • ساخت ۲هزار و۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی تا دو هفته آینده کلید زده می شود
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • قیمت مسکن ملی پرند؛ متری ۱۰ میلیون تومان
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان برآورد می شود
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان